torsdag 26 augusti 2010

Analsäcksböld!

Analsäcksböld
Den värsta formen av analsäcksinflammationer leder till att hela området runt analsäcken blir inflammerat och så småningom öppnar sig som en böld.

Hunden har då väldigt ont och måste som regel drogas för att det skall vara möjligt, och rimligt med tanke på smärtan, att behandla genom spolning. Inte sällan kommer ägaren med hunden till oss innan bölden har öppnat sig. För att påskynda läkningsprocessen skär vi då ofta hål på bölden och släpper ut blodblandat var. Även här är det antibiotika och urspolning av analsäcken som är behandlingen. När hunden har sådan smärta och inflammation så ordinerar veterinären vanligen även ett antiinflammatoriskt medel som hunden får under den värsta tiden, ca en vecka till tio dagar. Och även i detta fallet är det viktigt att följa upp med en kontroll så att man vet att inflammationen och infektionen lagt sig innan man avslutar behandlingen.

2 kommentarer:

  1. Det har min lilla prazsky haft, fast han verkade inte ha så ont, mer irriterande. Den öppnade sig själv, så det var bara in till veterinären o spola o få medicin...

    SvaraRadera
  2. Ja, men hundar har ju inte samma sätt att visa smärta som vi gör... de isar ju mer aggrisivitet, irritation och osociala när de har ont.

    SvaraRadera